Kimyasal Cam Temperleme - http://www.bycunited.com

İçeriğe git

Ana menü:

Teknoloji
 
 
 
 
Kimyasal Temperli Cam

Kimyasal temperli cam, en basit anlatımla sıcak banyo sonrası dayanımı artmış camdır. Kırıldığında düz cama benzer uzun sivri parçalar oluşturur. Bu nedenle, bir emniyet camı olarak kabul edilmez ancak bir emniyet camı isteniyor ise, lamine edilmesi gerekir. Bununla birlikte, kimyasal olarak güçlendirilmiş cam, düz cama göre altı ila sekiz katı daha dayanıklıdır.

Cam, kimyasal bir yüzey bitirme işlemi ile güçlendirilmiştir. Cam 300°C - 450°C aralığında bulunan bir potasyum tuzunu içeren bir banyoda daldırılır. Bu işlem cam yüzeyindeki sodyum iyonları ile banyoda bulunan potasyum iyonlarının yer değiştirmesi sonucu olur.

Bu potasyum iyonları sodyum iyonlarından daha büyük olduğundan dolayı cam yüzeyini sıkıştırır. Kimyasal temperli cam yüzeyi 1000 MPa kadar ulaşabilir. Kimyasal temperlenmiş cam, ısıl temperlenmiş cama benzer ancak ısıl temperde oluşabilecek optik bozulma veya hava izi barındırmaz. Kimyasal temperli camlar önemli ölçüde esneyebilirler.

Ayrıca ısıl temperli cam aksine, kimyasal temperli cam kesilip işlenebilir ancak kesim sonrası kenardan yaklaşık 20 mm uzaklıktaki bölgede ilk katma gücünü kaybeder. Aynı şekilde, kimyasal temperli cam yüzeyinde derin çizik olduğunda benzer şekilde bu bölge de güç kaybeder.
 
 
 
 
Kimyasal temperlemenin avantajları:

İnce cam temperlenebilmesi (0.3mm - 19mm kalınlık),
Bombeli camın geometrik şeklini bozmaması,
Optik kalitenin çok iyi olması,
Kimyasal temper, Isıl tempere göre 4 kata kadar daha dayanıklı olması,
Yüzey distorsiyonu yaratmaması,
Temperleme sonrası delme, kesme, parlatma, kumlama, kenar işleme yapılabilir olmasıdır.

BYC Group 'un yapabilirliği

0,5mm den 19mm kalınlığa kadar cam cam temperlenebilir.
20mm*20mm den 500mm*500mm ebatlarında cam temperleyebilmektedir.
Bombeli cam temperlenebilir.

 
 
 
 
İçeriğe dön | Ana menüye dön